OVER DE WIELERRONDE

De Wielerronde van Westbroek is uniek en dus onvergelijkbaar met andere wielerwedstrijden. Sportiviteit is belangrijker dan winnen en gezelligheid belangrijker dan training. De combinatie van deze onderdelen maakt het een koers met een eigen karakter.

ONTSTAAN

De Wielerronde Westbroek is uit een grap ontstaan in 2010. De eerste editie telde slechts negen deelnemers, maar het ludieke karakter sprak tot de verbeelding van een zeer enthousiast publiek. Dit enthousiasme heeft zich doorvertaald in een dorpsevenement dat nu jaarlijks terugkomt in het laatste weekend van augustus!

VRIJDAGAVOND

Op vrijdagavond start het evenement met de Dikke Banden Race om 18.30 uur bij het Dorpshuis. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar rijden afhankelijk van hun leeftijdscategorie een aantal ronden door de zogenaamde ‘oude nieuwbouw’. Voor meer informatie over Dikke Banden Races, klik hier.

Aansluitend is het de beurt aan de tijdrijders vanaf 19.45 uur. Om iedereen gelijke kansen te bieden wordt specifiek tijdrit materiaal uitgesloten (ligsturen, aerodynamische helmen, enz.). Kijk hier voor details van het parkoers.

ZATERDAGMIDDAG

Om 14.00 uur gaat het kinderplein open op het veld naast de kerk. Diverse springkussens en attracties zorgen voor veel gezelligheid. De traditionele traktatie voor de kinderen vergroot het speelplezier!

Voorafgaand aan het startschot van de wielerronde om 16:00 uur wordt het volkslied van Westbroek gezongen. Aansluitend strijden de dames, heren en jeugddeelnemers om diverse prijzen door zes plaatselijke rondes af te leggen. Kijk hier voor details van het parkoers.